Kardiogépek

Kardió parkunkban 4 db futópad, 3 db taposógép, 2 db ellipszis tréner, 1db ülő- és 1db háttámlás kerékpár, valamint igazi ritkaságként egy hegymászógép is helyet kapott.

Méltán különleges az Integrity sorozat hegymászó gépe, amely olyan mozgásformát kínál, amihez hasonló nincs a piacon. A hegymászás köztudottan az egyik leghatékonyabb, teljes testet átmozgató edzésfajta. Egyedi, különleges, újszerű mozgásforma, amit a való életben csak kevesek számára adatik meg kipróbálni. A tetszőleges lépéshossz lehetőség és az 5 féle testpozíció a legkülönbözőbb edzettségi állapotokra szabható terhelést biztosít, a kezdő szinttől a profi hegymászókig.

A rendkívűli teherbírású Integrity sorozat 97T típusú futópadja különleges adottságaival kitűnik a többi közül. Azoknak, akik számára a futás, a magas színvonalon űzött sport életforma, rendkívüli edzéslehetőséget nyújt a magasabb maximális sebességgel és a lejtőmenet funkcióval. A technikai adatok közül érdemes kiemelni, hogy a rendszer a lehető legnagyobb kényelem érdekében ötvözi a kenőanyaggal feltöltött futószalagot, a fejlett szalagvezető rendszert (ABTSTM ) és a szabadalmaztatott FlexDeckTM rezgéscsillapító rendszert. Ezzel elnyeli a térd és bokaizületet terhelő erő 30%-át, csökkentve az izületi bántalmak lehetőségét.

Az Integrity sorozat háttámlás kerékpárján az egészen eltérő testfelépítésű felhasználók is ideális helyzetben végezhetik a sportolást. Az ülés kialakítása maximális kényelmet és gerincvédelmet biztosít mindenki számára. Az ülésbeállító rendszernek köszönhetően pedig könnyű a helyes pozíció megválasztása. Az ülőkerékpárra szintén a kényelem és a könnyű beállíthatóság jellemző. Az ülés kialakítása és a deluxe versenykormány maximális komfortérzetet biztosít.

Az Integrity sorozat taposógépeit technológiai, biomechanikai precizitás jellemzi. Lépj eggyel feljebb a változatosság lépcsőjén. Az Iso TrackTM lépcsőzőrendszer monogörgővel és szíjhajtású pedálkiképzéssel kombinálva egyenletes lépcsőző mozgást biztosít. A megfelelő szögben döntött, egyenes irányú pedálmozgás pedig a természetes mozgást másolja, így védi a csípőizületet és biztosítja a lábizomzat egészséges fejlődését.

Valamennyi kardió gépen a kényelmesen elérhető Ergo™ kapaszkodón helyezték el a LifepulseTM digitális pulzusmérő rendszer kézi érzékelőit, melyek precíz pulzusmérést tesznek lehetővé, a futóknak pedig a Polar® vezeték nélküli pulzusmérés nyújt tökéletes megoldást. (Pulzusmérő öv szükséges.)

A kardió gépek LED kijelzővel rendelkeznek, így könnyen, érthetően irányítható és követhető az edzés. A közel 30 motiváló edzésprogram között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A Zone Training programok automatikusan úgy állítják az emelkedés mértékét az edzés alatt, hogy a felhasználó végig a pulzus célzónában marad. A cél-orientált edzésprogramok személyes edzéscél alapján terhelik a vendéget, míg a Fitnesz tesztek mérhetővé teszik a fejlődést.

A futógépek kivételével valamennyi kardió gépre elektromos önellátás jellemző, azaz teljes mértékben a felhasználó mozgása termeli meg a gép működéséhez szükséges áramot.